Prerada mesa Pantelija

Naši proizvodi od mesa

Domaći kulen (Kata)

Kulen je jedan od najkvalitetnijih suhomesnatih proizvoda Panonske ravnice. Naš sremski kulen se pravi od najkvalitetnijeg svinjskog mesa prve klase sa prirodnim začinima bez hemije.

Meso se ne melje već se secka, meša ručno i puni u prirodno crevo (katu). Tako se dobija kraći i deblji kulen pa je neophodno da se dimi čak deset dana na hladnom dimu, a suši se na
prirodnom vetru od tri do šest meseci.

 

Cena: 3000 rsd/kg

Domaći suvi vrat (u mrežici)

Vrat u mrežici je pravilno oblikovan svinjski vrat stavljnen u mrežicu,  prosalamuren vlažnim postupkom, a zatim odimljen bukovim dimom.

Presek vrata u mrežici je prošaran kombinacijom mišićnog i masnog tkiva (bele i crvenkaste boje) karakterističan za prirodnu strukturu vrata.

Cena: 1400 rsd/kg

 

Domaći čvarak (duvan)

Duvan čvarci se od običnih domaćih čvaraka razlikuju po načinu izrade.

Ovaj tip čvaraka se dugo kuva i trlja drvenom kašikom o zid kazana. Tim postupkom se čvarak raspadne na končiće a masnoća maksimalno istisne.

Izgled čvaraka na ovaj način zaista podseća na rezan duvan.

 

Cena: 1500 rsd/kg

Domaća slanina (tanka)

Domaća slanina je jedan od najtraženijih i najomiljenijih proizvoda kod nas. Slanina prerade mesa Pantelija priprema se na tradicionalan način, mokrim salamurenjem. Zatim se dimi na bukovom dimu i prirodno suši na vetru i po nekoliko meseci.

 

Cena: 1200 rsd/kg

Domaći čvarak

Čvarci su namirnica koja nastaje postupkom topljenja masnog tkiva od svinje. Komadi svinjske masnoće iz kojih se mast u procesu topljenja izdvojila i iscedila postaju hrskava slana poslastica prepoznatljivog ukusa.

Mi smo naročito ponosni na kvalitet i ukus naših čvaraka.

 

Cena: 1100 rsd/kg

Domaća pečenica

Dimljena domaća pečenica je čist komad krmenadle. Meso se odvoji od kosti i pažljivo usoli, a zatim se dimi na hladnom bukovom dimu.

Na ovaj način se tradicionalno dobija visokokvalitetan proizvod odličnog ukusa.

 

Cena: 1200 rsd/kg

Domaći kulen (seka)

I ova vrsta kulena se sastoji od najkvalitetnijeg mesa (I klasa mesa) i priprema se na sličan način kao i kulen “KATA”. Razlika je u tome što se puni u veštačko crevo ∅55 – ∅65.

Dimi se osam dana na hladnom dimu, a suši se dva do tri meseca na prirodnom vetru. Ovako pažljivim sušenjem dobija se gastronomski proizvod vrhunskog kvaliteta.

 

Cena: 2400 rsd/kg

Domaća slanina (debela)

DOMAĆA SLANINA (debela) se priprema na isti način kao i tanka. Finalni proizvod je takođe vrhunskog kvaliteta, a ko će šta da odabere zavisi od ukusa i navika potrošača.

 

Cena: 1100 rsd/kg

Domaća kobasica

Domaće kobasice se prave od najkvalitetnijeg mesa od svinje (but, krmenadla i plećka) i prirodnih začina bez hemije. U kobasice se dodaje još i svinjski vrat kao i malo masnoće.
Kobasice su tanje od kulena pa moraju biti i malo masnije. Zatim, naravno, sledi dimljene i sušenje pod nadzorom stručnjaka.

Probajte naše domaće kobasice i uverite se u odnos cene i kvaliteta.

 

Cena: 1100 rsd/kg

Konjsko meso

U našoj ponudi možete pronaći i konjsko meso. Konjsko meso ima pozitivan učinak na zdravlje ljudi. Ono je veliki izvor minerala i vitamina a naročito gvožđa. Preporučuje se posebno u ishrani dece i trudnica. Iako konjsko meso nije uobičajeno na domaćoj trpezi njegova priprema je veoma jednostavna.

Cene:

Konjska čajna kobasica: 1500 rsd/kg

Konjska kobasica: 1500 rsd/kg

Sudžuk (konjetina i ovčetina): 1800 rsd/kg

Konjski kulen: 2500 rsd/kg

Ramstek: 2200 rsd/kg

Biftek: 2700 rsd/kg

Call Now Button